domingo, 2 de diciembre de 2012

Sis hores de calma i concentració

Dissabte dia 1 de desembre hem celebrat la Jornada de Zazèn al Dijo Tenko. Han estat sis hores de calma i concentració compartida. Sis hores de pràctica de la Meditació Zen. Compartint... Vam seguir algunes de les ensenyances de la mestra Shundo Aoyama, autora del llibre "Semillas Zen. Reflexiones de una monja Zen" (Ediciones Miraguano, 1999), en les quals comentava el "Tenzo Kyokun" (Instruccions al Cuiner) del mestre Eihei Dogén:

"La boca d'un monjo és com un forn"

"Vaig pensar que la dita es referia només al menjar i ho vaig oblidar durant molt de temps. Fa poc vaig recordar la dita i, sense adonar-me'n, la vaig repetir amb veu alta. En aquest moment vaig saber que "la boca d'un monjo" no s'havia d'entendre només literalment, sinó que pot significar la "boca" de la pròpia vida o la boca del cel i de la terra i de tot l'univers. Per exemple, tota classe d'experiències van a parar a la "boca" de la pròpia vida; fins i tot les coses de tenim por de perdre, tals com la vida dels nostres éssers estimats o la nostra pròpia .../... Totes les experiències ens enriqueixen i purifiquen física i espiritualment. Alegria, tristesa, fracàs, èxit, amor i odi, tot va a parar al forn de la vida".